UTAZÁS

 

Miért gondolom, hogy tudok neked segíteni? Több mint 28 éve utazom, több, mint 30 országban jártam. Ez, hogy sok e vagy kevés, mindenki döntse el maga. Kinek mi. Rengeteg tapasztalatot szereztem a témában és tíz éve minden nap olvasom képzem magam ezen a területen. Munkám során több mint 60 útikönyvben szerepel a nevem, és jómagam is írtam Világjáróknak kalandozóknak című könyvet. A Youtube-on több mint 80 kis filmem segíthet következő utad megtervezéséhez, vagy ötletek merítéshez.

Jelenleg írom a következő részét útikönyvemnek. És tervezem hozzá a számomra érdekes utakat. Mert ugye céllal megyünk valahová…

Több ezer utazónak segítettem olcsóbbá, biztonságosabbá és élményekben gazdagabbá tenni az utazását. Jó szórakozást kívánok.

Az alábbi helyeken jártam:

(Amerikai Egyesül Államok, Andorra, Ausztria, Belgium, Csehország, Egyesült Királyság, Egyiptom, Franciaország, Görögország, Hollandia, Horvátország, Írország, Jugoszlávia, Kambodzsa, Kenya, Kuba, Lengyelország, Marokkó és Szaharai Arab Demokratikus Köztársaság, Montenegró, Olaszország, Oroszország, Románia, Spanyolország, Svájc, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Thaiföld, Törökország, Ukrajna, Vatikán, Portugália, Vietnam, Laosz)

Ahova soha többet nem mennék:

(Kuba, Szaúd-Arábia)

További terveim:

Mit is csinálok?

k

Blogot írok

www.utazasspecialista.hu oldalon tudsz útleírásokat olvasni tőlem

Youtube-on rövid filmek

Számos utazásomról készítettem már kisfilmet, keress rám a youtubon, és meríts ötletet a következő utadhoz

g

Több mint 13 éve szinte minden nap tanulok az utazásokról

Folyamatosan keresem az új uticélokat. Folyton beszélek profi utazókkal, idegenvezetőkkel és a világ számos pontján élő emberekkel, hogy még több embernek tudjak segíteni utazásában

Világjáróknak kalandozóknak c. könyv

2005-ben jelent meg a könyvem az utazóknak, írom a következő kötetét, mely új kalandokat tartalmaz majd. Ezt picit lassította a covid, de a tervek szövődnek és folytatom majd válogatott és különleges utakkal ígérem.

Útikönyvek

Több mint 60 úti és utazással kapcsolatos albumban, könyvben szerepel a nevem, melynek készítésében részt vettem mind a szerkesztőségben töltött 14 év alatt és az utána lévő időben is, mert szeretem a könyveket azóta is, és mindig megtalálnak az ügyfelek azóta is.

Utazó ismerősök, barátok

Mindig kerestem az utazó, kalandozó emberek társaságát. Sokukkal sztorizgatom egy kávé mellett, és átbeszéljük hol mi okozta a legnagyobb élményt, hova és miért mennénk.

Könyvet írtam, de már készül a következő

utazással kapcsolatos könyvben szerepel a nevem

Youtube kisfilm

film megtekintés (2022. 05. hóig)

Egy emberélet nem elegendő ahhoz, hogy a földgolyóbist, vagy annak akár csak a negyedét is, bejárja és megcsodálja.

– Dimitri Verhulst

Utaznál?

Igen, tudom hogy aki elkezdi az utazásokat, kalandokat, az mindig menne. Jómagam is így vagyok vele. Vannak évek, amikor rengeteget utazunk, és nem bírjuk abbahagyni. Szólnak a barátok, hogy figyu, van egy hely a yachton Korzikakerüléshez mit szólsz? Vagy barátom hív aki kint él,. hogy menjek Mexikóba. Van hogy más a fontos és inkább a kisfiammal sétáltam az utcán. Egy biztos, amint nagyobb lesz, alig várom hogy elvihessem az élményparkokba Disney, Porta Ventura stb., amit szerintem nem csak a gyerekeknek építettek, hanem a „nagy gyerekeknek”… 

Merenyi_Tamas_2013_usa_San_Francisco

Szívből kívánom, hogy alakuljon úgy az életed, hogy oda mehess, és olyan élményeid legyenek, amit Te szeretnél magadnak.

Ezekben az országokban jártam

AFRIKA

Egyiptom, Kenya, Marokkó és Nyugat-Szaharai Köztársaság

USA, Kuba

USA – California, Nevada és Arizóna, Kuba – Varadero, Havanna, Vinales-völgy és környéke

Merenyi_Tamas_2013_usa_San_Francisco

ÁZSIA, Közel-kelet

Thaiföld, Kambodzsa, Koh Samui, Jordánia, Egyesült Arab Emírségek, Isztambul ázsiai része is

Jordania, Wadi Rum

EURÓPA